Salade Met Bloemen

Bloemen

Elke week op donderdag en vrijdag rijdt er een busje met zonneschijn door onze straat. Dit onooglijke grijze busje met deuken en krassen wordt bestuurd door Rick de bloemen man. Ik hou van Rick de bloemenman. Want zelfs als het pijpenstelen regent dan brengt Rick mij een beetje geluk. Geluk in de vorm van zonnebloemen, dahlia’s, ridderspoor, gerbera’s, narcissen, tulpen en rozen. Vooral rozen. De rozen van Rick zijn top. Ze zijn goedkoop en sterk en ze staan zomaar drie weken te stralen op tafel. Deze rozen zijn hun reputatie inmiddels ver vooruit want eenieder die weleens een bosje van mij cadeau kreeg vraagt naar meer bij een volgend bezoek.
Je begrijpt, ik dacht bij Rick aan het goede adres te zijn voor eetbare bloemen. Je kent ze wel, die vrolijke viooltjes die je salade zo zomers kleuren. Eetbare bloemen zien er geweldig uit en ze kunnen zomaar je zomergevoel nog even vasthouden als de herfst al lang is ingezet. Maar helaas, Rick moest mij teleurstellen. Eetbare bloemen zijn nou eenmaal niet bij de bloemist verkrijgbaar. Ze zijn namelijk onbespoten , gaan door voor voedsel en worden niet op de bloemenveiling verhandeld. O help, wat nu.. mijn bloemendroom in duigen.
Niet getreurd, daar kwam Al Baraka ‘to the rescue’. Achterin deze heerlijke winkel vol oosterse geuren aan de Raadhuisstraat vond ik ze alsnog, de bloemen. Los verkrijgbaar óf alvast verwerkt in salade, klaar om opgediend te worden. Dus deze week voor alle afhalers, een restje zomer op het bord met een frisse bloemensalade. Ik zeg: ‘Eet lekker!’

Zoeken