Vegetarische Pompoencurry 1

Hoera het is herfst!

Vergeleken met: ‘Hoera het is lente!’ of ‘Hoera het is zomer!’ is de kreet ‘Hoera het is herfst!’ natuurlijk een slap aftreksel. Maar goed, na mijn eerdere verhalen zal het je misschien niet verbazen dat dochter nummer één elk jaar weer uitkijkt naar de herfst. Ten eerste betekent het voor haar dat er een nieuw paar schoenen van Dr. Martens worden aangeschaft. Dit jaar is zij voorzien van een opzichtig paar roze laarzen van dit merk. Ten tweede is de herfst de opmars naar vele feestelijkheden zoals haar verjaardag, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en tot slot de jaarwisseling.
Culinair gezien is de herfst natuurlijk ook niet te versmaden. We genieten nog na van de zomer met lekkere appels, peren en vijgen en we kijken alvast vooruit naar de pompoenen, paddenstoelen, kruidnoten, gevuld speculaas, marsepein en warme chocolademelk. En ook hiervan geniet dochterlief met veel plezier. Hoewel zij het motto ’kruidnoten horen bij 5 december en niet bij half oktober’ aanhoudt maakt zij elk jaar weer een sprongetje als hier de eerste kruidnoten uit de oven komen. Dit jaar wordt dat dus een sprongetje op roze boots.
Op vers gebakken kruidnoten en gevuld speculaas zullen de afhalers helaas nog even moeten wachten. Dat bewaar ik nog even voor later. Maar in de planning staan lekkere gerechten met pompoen zoals een heerlijke vegetarische pompoencurry met kikkererwten en herfstgerechten met paddenstoelen zoals gevulde portobello. Ik zeg: ‘Eet lekker!’

Zoeken