User Comments
User comments

Jamie Oliver

Samen shoppen met je man. Ik ben één van de gelukkige vrouwen die dat heel goed kan. Mijn man is volgzaam en geduldig, nou ja, tijdens het shoppen dan. Hij gaat gewillig alle winkels mee in en wacht geduldig tot ik klaar ben met kijken. Meestal heeft hij wel een boekje of tijdschrift bij de hand voor als het te lang duurt. Bijna alle winkels hebben tegenwoordig ook een man-vriendelijk hoekje waar hij even geparkeerd kan worden. Ideaal! Er is maar één uitzondering en dat is de boekwinkel. Bij boekwinkels volgen wij al jarenlang een ander patroon van shoppen.

Zodra manlief en ik een boekwinkel binnenstappen dan slaat hij steevast rechtsaf richting techniek, wetenschap en zelfhulpboeken. Ik sla altijd linksaf richting kookboeken. Niets is lekkerder dan plaatjes kijken in nieuwe kookboeken. Ik sta rustig een uurtje te watertanden boven de mooiste plaatjes van gebakken groenten, gekonfijte vruchten, calorierijke toetjes en perfect gebakken cake. De absolute koning van de kookplaatjes is wel Jamie Oliver. Hij is zeg maar mijn soort kok. Hoewel het minuscule van de Franse Haute Cuisine natuurlijk zeer te bewonderen is, hou ik toch vooral van de puur en eerlijke boerenkeuken. Verse groenten, vers fruit, rijpe smaken, ik doe het ervoor. En Jamie kookt niet alleen bourgondisch en robuust, nee, zijn foto’s zijn dat ook. Bij Jamie geen opgemaakte borden en afgeveegde randjes, maar vlees met klodders jus en druipende toetjes. Ik geniet ervan!
Deze week staat er ook zo’n Jamie Oliver gerecht op het menu: de gevulde aubergine. Niet pietluttig maar robuust. Met verse groenten en smakelijk gehakt, dampend uit de oven. Ik zeg: Eet lekker!

Zoeken