Michelle

Meer pasta en Michelle Obama

Oh mijn hemel! Terwijl ik mij gisteren tegoed deed aan al het leesmateriaal rondom ‘World Pasta Day’ kwam ik tot de conclusie dat mijn dochter zich wel in een zeer select gezelschap bevindt. Want de pasta-ambassadeur van ons gezin vindt haar gelijke in niemand minder dan Madonna en Michelle Obama. Zowel Madonna als ook Michelle waren in Milan om een bijdrage te leveren aan het Wereld Pasta Congres. Madonna reisde voor het oog van de wereld per privé jet naar Italië. En niemand minder dan Michelle Obama hield een lezing over hoe pasta een rol kan spelen in de wereldwijde strijd tegen obesitas. Goed, ónze pasta koningin eet helaas nog geen spaghetti aan boord van haar privé jet, zoals Madonna. Helaas staat zij ook nog niet met een bordje pasta op de cover van TIME magazine, zoals Michelle Obama. Om dit te bereiken is blijkbaar meer nodig dan het verkondigen van de pasta-boodschap binnen ons gezin. Maar dat terzijde, haar boodschap is wel dezelfde als die van Madonna en Michelle, namelijk ‘Eet Meer Pasta!’.

Pasta is gezond

Maar waaróm dan, zal je je afvragen. Nou, gewoon, omdat pasta gezond is. Geloof me, veel van de verhalen rondom pasta zijn niet helemaal waar of zelfs helemaal verzonnen. Natuurlijk is het niet gezond om grote hoeveelheden (witte) pasta te eten met een volvette saus en grote bergen vette kaas. Maar dat geldt ook voor rijst en aardappelen of welk ander willekeurig voedsel. Volkoren pasta is rijk aan vezels, bevat weinig vet en zout en is relatief rijk aan proteïnen. Gelukkig maar, dan kunnen we er nog een bordje van opscheppen dus!

 Het fijne van pasta is dat het moeiteloos met de seizoenen meebeweegt. In de zomer maak je het lekker licht klaar met verse groenten en kruiden. Deze week maak ik lekkere herfstpasta met pompoen en champignons. In de winter smaakt de pasta heerlijk als bijgerecht met een wat romige saus of gewoon met wat groene of rode pesto. Kortom, ik ben nog lang niet uitgekookt. Eet lekker!

Zoeken