Het Keukengeheim

Mijn Keukengeheim

Zo nu en dan gebeuren er kleine wondertjes in mijn bescheiden keuken. Meestal in de vorm van een uitzonderlijk geslaagd gerecht. Afgelopen zaterdag was weer zo’n moment van verwondering en verbazing. Dochter nummer twee had besloten zich om het avondeten te bekommeren. Nu is zij in een fase beland waarbij ik haar niet meer met koken mag helpen. Ze wil best koken en bakken maar dan op voorwaarde dat ik mij uit de keuken terugtrek.

Ik vond dit jammer want juist het samen koken met mijn dochter maakt mij altijd erg blij. Maar goed, ik respecteerde de nieuwe regels en bemoeide mij niet met dat wat er klaargemaakt ging worden. Dochterlief ging aan de slag en op het monteren van de pastamachine en een klein advies omtrent de uitroldikte van het deeg na heb ik mij niet met de bereiding bemoeit. Op het menu stond tagliatelle met een pittige tomatensaus en een salade van komkommer, tomaat, basilicum en geroosterd brood.

Helaas kan ik jullie niet vertellen wát ze met het eten gedaan heeft, want ik mocht niet kijken, ruiken of proeven. Maar ik kan jullie wél vertellen dat de maaltijd bijkans goddelijk was! De pasta en de saus waren zacht, romig en fris. De salade was kruidig, verzadigend en verfrissend. Heerlijk dus. Ik moest echt de neiging onderdrukken om mijn bord af te likken.

Mijn keukengeheim kookt

Gelukkig heb ik Eva ervan weten te overtuigen deze maaltijd donderdag nogmaals voor de afhalers klaar te maken. Dus morgen staat er een heerlijke pittige zelfgemaakte pasta op het menu met een salade van komkommer en tomaat. Ik zeg: ‘Eet lekker!’

Zoeken