Poffertjes Met Boter En Suiker

Poffertjes – ofwel ‘Dutch Pancakes’

Als je in veel verschillende landen gewoond hebt dan houd je daar ook veel contacten aan over. Het mooie van reizen is, dat je overal vriendschappen sluit die een brug vormen naar andere culturen en gewoonten. Nu weet iedereen in mijn omgeving dat ik echt de meest afschuwelijke persoon ben om contact mee te houden. Ik ben oprecht de slechtste correspondent ter wereld en ik ben een draak als het gaat om het onderhouden van lange-afstand-vriendschappen. Dat neemt niet weg dat ik iedereen altijd in mijn hart sluit en ze meeneem naar de volgende plek waar ik heenga. Als oude vrienden contact met mij zoeken ben ik altijd heel blij om van ze te horen.

Zo kreeg ik vorige week een appje van Prema uit Maleisië. Prema is de dochter van Lily en Lily is werkelijk de liefste Amah die ik ooit heb ontmoet. Toen ik, ver weg van huis en haard, beviel van mijn twee dochters was Lily mijn steun en toeverlaat. Op alle vragen van een nieuwbakken moeder wist Lily het antwoord. Prema is een jonge versie van Lily en het type vrouw waar Maleisië trots en zuinig op moet zijn.

Prema stuurde mij een foto van een spandoek met de tekst: ‘Dutch Pancakes’ – order here – collect here. Het spandoek bood de volgende ‘toppings’: butter & sugar, butter & sugar & cream, butter & sugar & maple, butter & sugar & chocolate en butter & sugar & jam. ‘Ken je deze?’ vroeg Prema mij. En vervolgens stuurde zij mij een foto van een bord met poffertjes. ‘YES!’ antwoorde ik enthousiast. Natuurlijk ken ik deze. ‘Weet je hoe ik ze kan maken?’, was de volgende vraag. ‘YES!’ antwoorde ik weer, maar daar heb je wel een poffertjespan voor nodig. En toen had Prema een klein probleempje, want waar haal je in Zuid-Oost-Azië zo snel een poffertjespan vandaan?

Hoe maak je poffertjes?

Ik weet wel waar ík een poffertjespan vandaan kan halen, namelijk uit mijn keukenkastje. En om het alombekende wereldgerecht Poffertjes met boter en suiker ofwel Dutch Pancakes with butter and sugar wink-emoticon te vieren maak ik deze week een extra toetje. Dus, donderdag en vrijdag voor alle afhalers de keuze uit broodpudding met appel en kaneel of poffertjes met boter en suiker. En als je niet kunt kiezen, neem dan lekker allebei! Ik zeg: Eet lekker!

Zoeken