Rode Quinoa

Een tijdje geleden kreeg ik van een vriendin verschillende producten van korenmolen De Zandhaas in Santpoort Noord. Deze vriendin is niet zozeer een kok maar was toevallig op bezoek bij de molen en kon de verleiding niet weerstaan om van alles voor mij te kopen. Geweldig natuurlijk want als je mij ergens blij mee maakt dan is het wel met lokale producten.

Toen ik het pakketje van De Zandhaas uitpakte zat er niet werkelijk een lijn in de aankopen. Mijn vriendin had wat pastameel gekocht, rode en witte quinoa, couscous, spelt en meel voor volkoren-chocoladekoekjes. ‘Kun je er wat mee?’, vroeg ze nieuwsgierig, ‘want van de helft weet ik namelijk niet wat het is!’ Geweldig! Misschien moet ik dat zelf ook eens doen, iets cadeau geven waarvan ik niet weet wat het is.

In tegenstelling tot mijn vriendin wist ik precies wat ze mij cadeau gegeven had. Ik zag al heerlijke gerechten voor mij waar ik de zojuist gekregen ingrediënten in kon verwerken. Één van die gerechten was een recent succesnummer van VandaagkooktChrista. De in harissa gemarineerde kip met grapefruitsalade van Yotam Ottolenghi, maar nu aangevuld met rode quinoa (zaadachtig superfood) en een sausje van yoghurt en harissa. Voor alle lekkerbekken staat dit gerecht op vrijdag 18 maart op het menu.

Ik zeg: ‘Eet lekker!’

Zoeken